Enurad

Enurad enureslarm är ett trådlöst sängvätarlarm, utvecklad och tillverkad i Sverige. Systemet består av en trådlös fuktavkännare som placeras, antingen i ett trosskydd i barnets underbyxa eller direkt i kalsongen, och en alarmenhet.

Avkännaren reagerar på fukt, alarmet väcker barnet som då får möjlighet att gå upp och på toaletten. Detta ger både bättre nattsömn och bidrar till att bryta en ond cirkel. Femton års användning på barnkliniker i Norden har gett mycket goda resultat.

Många uppdrag hos oss startar just med framtagning av en ny eller uppdaterad grafisk profil. Enurad är ett exempel på det. 2016 såldes företaget och de nya ägarna ville att logotyp och förpackningar skulle få ett modernt och uppdaterat utseende. Eller som ägaren och VD:n Jonas Helm uttryckte det:
”En jättebra produkt som har funnits länge och det syns, för materialet ser urgammalt ut. Kan ni ta oss till 2000-talet?”

Ny logotyp, grafisk profil, förpackning och webbplats

Vi började med att designa logotyp, tog fram nya färger och en ny typsnittsfamilj. När det nya utseendet var klart fortsatte vi med förpackning och webbsida.

Scroll to Top